Autoškola podle závodníka rallye

Rasťo Chvála

Přísloví na začátek praví: "Opakování je matka moudrosti".

Video autoškola

Ano, na toto téma mluví skoro každý. A když o něco jde, do role instruktora se infiltruje každý. Ale pak jsou právě těmi, kteří se jednoduchými pravidly ani neřídí a zákonem si vytírají z***k - víme co :-). Přiznám se, nejezdím zcela podle předpisů (platných pro ČR), nezřídka se mi stane, že jedu až o 10km/h víc než předpisy či situace dovolí, ale snažím se o bezpečnou a hlavně defenzivní, předvídavou jízdu!

Podle rad Rastíka jsem začínal prakticky od samého začátku, a cítím, že se oproti ostatním řidičům chovám znatelně jinak, i přesto, že občas porušuju silniční předpisy. Abych neopakoval, co bylo řečeno, nabízím ke shlédnutí dle mého kvalitně pojatou slovenskou (poněkud starší) video autoškolu, kterou připravil slovenský rallye závodník a publicista Rasťo Chvála. Tehdy ještě pracoval pro deníkem SME.sk

Moje malé doporučení: Přímo na YouTube nepročítejte moc komentáře, podle mně, někteří přispěvatelé zřejmě nepochopili, co se Rasťo těmi videi mínil sdělit. Jde tu hlavně o princip, aby si začínající řidiči hned po absolvování školy neosvojovali špatné řidičské návyky. Videa byly natáčeny někdy kolem roku 2011, takže i ta kvalita videí, je odpovídající tomu roku. To pro kritiky kvality videa!

Videoplaylist Rasťovy autoškoly


Autor: © Rastislav Chvála 2011, Zdroj: YouTube